Gondolatok és gyógyító meditáció a Föld tiszteletére.

(görgess le a magyar fordításhoz)

Remélem, szép napod volt ma, és eltölthettél némi időt a Földdel való kapcsolatod tiszteletére. Ma arra gondoltam, hogy mit is jelent számomra a Föld, és hogy hogyan kezeljük a Földet.

Fel kell tennünk a kérdést: hogyan tudunk a természettel kapcsolatban a tudatunkba kapcsolódni?

Sok kezdeményezés indult például a természet megmentésére. De vajon el tudunk – e gondolkodni azon, hogy mi a természet valódi értelme számunkra, mint szellemi lények, és mit adott nekünk? Mivel lát el minket? Több, mint puszta túlélés, ha egy másik módon gondolunk rá.

 

Ha egy magasabb nézőpontra jutunk, akkor mindent nagyobb perspektívában láthatunk a teljesség állapotában. És erre van igazán szükség.

Emlékszem, sok évvel ezelőtt volt lehetőségem kocsival felvenni egy perui showmant, aki a szemináriumot tartotta. A kocsiban ült, és sok évet töltött gyerekkora óta a természetben és abban az összefonódó állapotban, amiről beszélek. Szóval a kocsiban ül az anyósülésen. És ahogy haladunk át a dombokon Coloradóban, mindenfelé forgatta a fejét. És ezért megkérdeztem tőle, hogy kíváncsi vagyok, mit nézel?
Azt mondta, a fehér szálakat nézem a háló szálait, amik mindent összekötnek az életben.
És ez az, amit abszolút igazság alatt értek. Van egy összekapcsoltság, de nem csak a fizikai dimenzión történik, hanem a valóság minden dimenzióján.

 

A rövid tanítást meditáció követi, aminek pontos magyar fordításához görgess le.

Tanítás teljes gyors leirata

Ma arra gondoltam, hogy mit is jelent számomra a Föld, és hogy hogyan kezeljük a Földet, és hogyan kezeljük a Földet. Azt hiszem, mindenki tisztában van a környezetünk nehézségeivel. Néhány évvel ezelőtt jött ki egy film és a kellemetlen igazság, ami tükrözi a helyzetet a bolygónkon, és mindenki hallja ezt minden nap. Elkezdtem gondolkodni, mi ez a kapcsolat, amit az emberiség művelt a Földdel idáig. És amikor két ellentétes erőre gondolunk, a tézisre és az antitézisre gondolunk. Ha kieresztesz egy energiát, kapsz egy választ. Ha a Földhöz fűződő kapcsolatunkra gondolsz, és arra, hogy hogyan hoztunk létre egyfajta uralmat, ha úgy tetszik, a természet felett, és alapvetően az egyensúlytalan természeten dolgozol. Fel kell tennünk a kérdést: hogyan tudunk a természettel kapcsolatban a tudatunkba kapcsolódni. Sok kezdeményezés indult például a természet megmentésére. De vajon el tudunk – e gondolkodni azon, hogy mi a természet valódi értelme számunkra, mint szellemi lények, és mit adott nekünk? Mivel lát el minket? Több, mint puszta túlélés, ha egy másik módon gondolunk rá. Szóval ez az igazság szó természetét veti rám, mi az igazság? Van egy csomó relatív igazság, ami körbe-körbe megy, és már ezer éve. Minden történelmi korszaknak megvannak a maga viszonylagos igazságai, és mindenki abszolúttá teszi ezeket az igazságokat. És ezek valóban az elme igazságai. Vannak hitrendszerek. És a hitrendszerek bezárulnak, és a tudatosság egy kisebb dobozában tartanak minket. De létezik olyan dolog, hogy teljes igazság vagy szellemi igazság? Abszolút igaz. Megtudhatjuk? Az a tapasztalatom, hogy nem tudhatjuk az elménkben. Valami túlmutat rajta. Ez a spirituális intelligencia természete. De minden nap van valami az életünkben, amit megnézhetünk, az abszolút igazság visszatükröződése. Először is, határozzuk meg az abszolút igazságot. Mi az? Elolvasom az egyik könyvemet. Néha jó a saját könyveidre hivatkozni. Itt tanulsz dolgokat. Tehát az igazság a többdimenziósság érzékelése. Mindent oszthatatlan egységnek tekintenek, amely túlmutat a kettősség téveszméjén. Szóval mi ez az egyedi egység, amiről beszélünk? Megtapasztalhatjuk?

Emlékszem sok évvel ezelőttre, amikor diplomáztam az egyetemen. Biológia szakos voltam. Imádtam a biológiai tudományokat, és az orvostudományba mentem. És egy nap az orvosi egyetem első évében az anatómia laborban dolgoztam, és tényleg azt kérdeztem magamtól, mi is az élet valójában? Hogyan tekinthetünk az életre a teljesség szellemében? Sétáltam haza az óráról, és hirtelen volt egy élményem, hogy a dolgok új módon nyílnak meg számomra. És láttam a természet energikus működését a természeten kívül és mögött, és azt, hogy mennyire összekapcsolódott minden. És rájöttem, hogy ez az összefüggés, ami az abszolút igazság vagy teljes igazság természete, minden dimenziós szinten van. Láthatjuk a munkában az univerzumban és a Naprendszerben, az egyensúlyt, a harmóniát, a mozgás dinamikáját, ami dinamikus egyensúlyi állapotban van. De van egy isteni intelligencia az egész mögött.

A történelem során sok-sok tanár, a szellemi tanítók kimentek a természetbe, hogy elmélkedjenek rajta, hogy együtt legyenek vele, hogy felébredjenek erre a szent igazságra, ha akarunk. És így a természet tartja nekünk ezt a bölcsességet. És amikor időt szánunk arra, hogy együtt legyünk vele, és a természet összes elemével együtt legyünk, megtudhatjuk ezt az igazságot, és aztán élhetünk egy magasabb tudatállapotból. Tehát, mint az isteni háromszög, gondolunk arra, hogyan kezeljük az életet és a természetet, és hogyan vagyunk mindig ebben az állapotban a haladás és a küzdelem, leküzdeni a dolgokat, és megoldásokat találni a dolgokra. Ha egy magasabb nézőpontra jutunk, akkor mindent nagyobb perspektívában láthatunk a teljesség állapotában. És erre van igazán szükség.

Emlékszem, sok évvel ezelőtt  volt lehetőségem kocsival felvenni egy perui sámánt, aki a szemináriumot tartotta. A kocsiban ült, és sok évet töltött gyerekkora óta a természetben és abban az összefonódó állapotban, amiről beszélek. Szóval a kocsiban ül az anyósülésen. És ahogy haladunk át a dombokon Coloradóban,  olyan, mintha így nézne körül. Szó szerint olyan sokfelé mozgatja a fejét. És ezért megkérdeztem tőle, hogy kíváncsi vagyok, mit nézel? Azt mondta, a fehér szálakat és szálakat nézem, amik mindent összekötnek az életben.

És ez az, amit abszolút igazságok alatt értek. Van egy összekapcsoltság, de nem csak a fizikai dimenzión történik, hanem a valóság minden dimenzióján. Érzelmileg gondolhatunk rá, amikor például az emberiség háborúban áll. Mindenkit valamilyen módon érint ezen a szinten. Amikor felírunk bizonyos hiedelemrendszereket, amelyek elavultak, azok a régi paradigma részei. Mindenkire hatással van ez. Amikor nyitottak vagyunk egy új gondolkodásmódra és érzésre, és megteremtjük világunkat és a természettel való kapcsolatunkat. Mindenkit pozitívan érint ez. Tehát, amikor az abszolút igazságra gondolok, arra gondolok, hogy hogyan kezdhetjük mindannyian érzékelni és felfogni azt az összekapcsolódást, amiről a természetben beszélek, és emberi lényként kapcsolódnak egymáshoz.

Van egy szimbólum, ami ezt az összekapcsolódást fejezi ki. Láttuk ezt az ősi táblákban, és látjuk a modern időkben, és az élet virágának hívják. És van itt egy képem az élet virágáról. Hadd mutassam meg. Ha látod, láthatod, hogy minden összekapcsolódik ebben a szimbólumban. Ha minden egyes virágegységre gondolunk, hat szirma van. Az a hat szirom olyan, mint egy hat csúcsú csillag. A 6 ágú csillag azért érdekes, mert a történelem során a hatágú csillag képviselte például az ókori Egyiptomban élő lelket. Ez képviseli az egységet a magasabb ég és a föld között. Ez is és érdekesen elég, ha arra a vonalra vagy háromszögre gondolunk felfelé, hogy hogyan oldjuk meg a konfliktusainkat, hogyan találunk tűzállást a dolgokon. És erről beszélek. Amikor az elménk egy magasabb tudatosságra, egy egységtudatra tud hangolódni, akkor láthatjuk a háromszög magasabb pontját, és megoldhatjuk konfliktusainkat és különbségeinket, valamint a természettel való kapcsolatunkat. Ugyanakkor van egy lefelé mutató háromszög és egy hatpontos csillag, kezdve két ponttal, és hogy a polaritás inkább olyan, mint a férfi és a nő, vagy az ásítás és a fiatal, és hogy minden egy pontra mutat. Mintha az élet isteni intelligenciája adta volna nekünk ezt az egységet itt, ahol ülünk a bolygónkon, és lehetőséget arra, hogy tiszteletben tartsuk. És ahogy így tiszteljük a természetet, úgy tisztelhetjük magunkat, mint egy emberi családot. Manapság nagy az érdeklődés az őshonos botanikusokkal való együttműködés iránt. Sok ember, tudom, hogy a fiatalok utaznak Peruba és Brazíliába, és más országokba, hogy az Amazonason legyenek, hogy szent anyagokat vigyenek el, utazzanak, és úgy gondolom, hogy ez a Föld jogos kiáltása azért, hogy felhívjanak minket arra a magasabb tudatosságra, amit most mondok. Nem így kell csinálni, de bennünk kell ápolni. És ezért maga a természet is egy gyönyörű módja ennek. Mert ha egyszer összeköt minket a szívünk a természethez való csendben. Aztán elkezdhetjük megérteni, hogy miről beszélek valójában. És amit mindenki tud, az egy emberi lény, amikor egy hegytetőn vagy folyón vagy dzsungelben van, vagy egy gyönyörű kertben él. Ez ugyanaz. Ez tisztelet. És ezért hálásnak lenni azt hiszem, hogy ez egy nagyon fontos kifejezés számomra a Föld Napján, és sok másnak is remélem odakint.

Vegyünk egy kis időt a meditációra, ha lehet. És ez a meditáció az elemeken és az életnek a Föld feletti Élet Virágával való kapcsolódáson van. Évek óta, amikor becsukom a szemem, és kint vagyok, és a szemhéjamnak érzem a Napot. Elkezdtem látni ugyanazt a virág élethálót a belső látómezőmön belül. És azt mondja nekem, hogy ott van az egységtudat. Itt van, ha csak egy kis időt szánunk rá, hogy behangoljuk. Akkor miért nem hangoljuk be? Szóval elfoglaltak vagyunk, az életünk is. Úgy költünk, ahogy több kutató mondta, hogy nem kutatás agyhullám aktivitás. Sok idő van ebben az adathullámban, ami megoldja a hiperstressz állapotot, amiben sokan élünk. És ez egy nagyon, ez egy tudatállapot, ami tárgyiasítja és távol tart minket mindentől. Manipulálnunk kell, mozognunk, változtatnunk kell a dolgokon, hogy bármit is csináljunk. Úgy értem, ez a mi elfoglalt mindennapi életünk és tudatunk. De amikor például a fiatalabb gyerekekre gondolunk, sokan közülük még nincsenek abban az állapotban, és tétában vagy alfa-agyhullámban léteznek. És ezekben az államokban jobban összetartozunk a különböző dimenziókkal, amikről beszélek. Sokkal jobban tisztában vagyunk a dolgok érzésével, mint amikor egy fiatal gyermek virágot vagy bogarat hoz neked, és azt mondja, nézd, tudod, az öröm érzelmi felkiáltójelével. És ha olyan nehéz helyzetben vagy, hogy kihúzod a magas béta hullámállapotot, mit mondasz? Mert mi köze van annak a virágnak ahhoz, hogy megpróbálja elintézni a dolgokat, igaz? De ha el tudjuk lopni magunkat belülről, és a természet megadja ezt a lehetőséget. A meditációnak van. A jógának van. Sok olyan belső fegyelmező rendszer van, amely segíthet nekünk ebben. Bármit megteszünk, hogy elérjük ezt a bénaságot, aztán megnézzük a természetet, aztán az életet, aztán elkezdjük kinyitni azt az ajtót, amiről beszélek. És a gyerekeknek is van. És bizonyos értelemben mi is így kapcsolódunk az isteni szeretethez. Képesek vagyunk látni, érezni és kapcsolódni a fényhez minden eszközzel. És amikor ezt tesszük, természetesen tiszteljük az életet, hálásak vagyunk azért, amit kaptunk, és a tényért, hogy részesei vagyunk ennek az életnek. Mikrokozmosz vagyunk a makrokozmoszban.

 

Meditáció

A videó 13. percnél kezdődik.

 

Szóval csináljunk egy rövid meditációt, ha lehet. Mindannyiótokat megkérnélek, hogy hunyjátok le a szemeteket, és találjatok egy kényelmes helyet, ahol lehettek, lélegezz mélyen be egy jóleső meleg érzést.

És helyezzétek magatokat a képzeletetekbe, különösen, hogy már éjszaka van Európában, és azok, akik napközben idekint vannak. Később láthatják ezt a videót.

De engedd meg magadnak, hogy azt képzeld, lábad van a Földön, és egy gyönyörű kertben vagy, egy helyen a természetben. Vegyél egy mély levegőt és fújd ki magad, és csak köszönd meg a Földnek. A bőségért, ami megadja neked a testet, amit ad neked. Az isteni intelligencia, ami rajta keresztül működik, és rajtad keresztül működik.

Ahogy csukott szemmel lélegzel, képzeld magad ebben a gyönyörű kertben. Képzeld el, hogy a tested jobb oldalára helyezed a figyelmed. Hívjuk és üdvözöljük az összes elemet, ami a Földet és az életet alkotja. És először hívjuk be a tűzelemet egy vörös fénylángban, azt az életerőt, ami átjárja a tested, a véreden keresztül áramlik.

És csak lélegezz abban a tüzes fényben. A fény, amely erőt ad neked a nap fényén keresztül, a nap melegét hozza neked, összeköt téged a Föld erejével a Föld magján keresztül. És a forró, vibráló belső magja a vasnak és a magmának. És ez az anyagcsere a vérben és a vas a véredben. A véráramod olyan, mint a földalatti láva áramlása. Te vagy a tűz elem mikrokozmosza az anyagcserében.  és a vér áramának a vitalitása.

Lélegezz abba a kapcsolatba és a tűz elem erejében.

És köszönd meg a tűz elemnek.

És ahogy lélegzel, fokozatosan vidd a figyelmedet a tested bal oldalára.

És itt tiszteljük meg és adj hálát a levegő elemnek. És kezdj el elképzelni egy erős fénylángot a tested bal oldalán.

És ahogy oxigént és levegőt lélegzel a tüdődbe, érezd a töltést, az életerőt, a kvantum tér láthatatlan  energiáját, ami még mindig jelen van, hogy életben tartson. Lélegezz!

Érezd az energia kiterjedését, ami behatol a tüdődbe, és csatlakozik a tűz elemhez a véráramodban.

És ez az energia összeköt a tiszta elmével, az idegrendszerével és az idegrendszer elektromágneses áramlásaival.

Ez a létfontosságú levegő elem, egy elektromágneses elem, az éter elem is.

Lélegezd az ibolyalila lángokat, és érezd, hogy ez megerősít téged a tisztánlátásban és a láthatatlan multidimenziókkal való összekapcsolósásban, az élet energiáján keresztül.

És adjatok hálát ezért az elemért, a levegő elemért és az éter elemért.

És lassan tereld a figyelmedet a tested hátuljára. Ahogy üdvözöljük a vízelemet, a vízelemet a testetekben és a Földön.

Érezd az égszínkék fénylángot a hátad mentén.

Az a víz elem a véreden keresztül, a nyirokrendszereden keresztül lüktet.

A víz a tested 70%-a, a víz mozgása, a vízcsere. A vízelem alázatát a bolygónkon, ami szükséges az élethez.

És a földalatti víz tavak a folyók az óceánok. Hordozzák az ásványi anyagokat, amik átfolynak a testeden, amik szükségesek a szerkezetedhez és az életedhez.

Lélegezd be az égkék fényt.

És vezesd át a szíveden és az érzelmi rendszeredben, és adj hálát a víz elemért.

És az isteni szeretetért.

És ahogy a vízelem találkozik a tűzzel, a levegővel és az éterrel, ami benned és körülötted van.

Figyelj a tested elejére. És itt képzeld el az ezüst fehér fény lángját.

És képzeld el, hogy ez az isteni intelligenciának a fénye a Földön belül, és a Föld elemeiben. Az a fény, ami az egész életet átjárja. Úgy hívjuk, hogy az isteni értelem szent szelleme, amely irányítja és navigálja és létrehozza az életnek ezt a gyönyörű harmóniáját és az élet összes biológiai rendszerének kölcsönös összekapcsolódását.

Lélegezd be az ezüst fehér fényt.

És ahogy belélegzed, képzeld el, hogy a szemedben, az idegrendszeredben a testedben, hogy egy gyönyörű fényt kezd létrehozni, és hogy az egész tested ezzel a fénnyel lüktet, és hogy elkezdheted érezni és látni azokat a fehér fényszálakat, amik összekötnek mindent a természettel,  körülötted és a testedben, ezek a kommunikációs kapcsolatok. Sejtes szinten léteznek benned. A sejtjeid kis orgonáiban centrióknak hívjuk, mint egy kis radar, ami az univerzum minden szintjéhez és minden dimenziójához kapcsolódik.

Mint a kis antenna, több milliárd kis fényszál köti össze a testedet a Föld testével, GAIA-val.

Sokak vagyunk, és mégis egyek vagyunk. A szívünk pulzálásában és föld szívverésében.

Érezd az összekapcsolódást, és egyszerűen adj hálát mindazért, ami vagy mindazért, amit az anyaföldtől kapsz, az apa fiától, a levegőből, a vízből.

És ahogy lélegzel és állsz abban a gyönyörű kertben, önmagad rejtett és láthatatlan dimenzióit tükrözi, a természetet és a higgadtságot.

Képzelj el egy gyönyörű, zöld oszlopot vagy egy gyógyító fénysugarat, amely a fejed tetején keresztül áramlik le, és az egész testeteken keresztül, egészen a földig. És érezd, ahogyan felemelkedsz a smaragdzöld sugár fényoszlopában.

Érezd, hogy felemelkedsz a föld fölé, könnyebben és könnyebben, szabadabban, magasabbra és könnyebben. Érezd, hogy felemelkedsz a föld felett. Mintha olyan helyzetben lennél, mint a Föld felett, amit az űrhajósok láttak az űrállomásról. A gyönyörű bolygót. És ahogy a föld feletti térben állsz, képzeld el az élet virága hatalmas smaragdzöld hálóját, mely körülveszi a Földet, amin rajta állsz. Érezd,  ahogy a kezeden és a szíveden keresztül kiáramlik a hálád és szeretetet a bolygónk iránt.  És az gyönyörű életvirág smaragdzöld hálója elkezd rezonálni a szeretettel, és a kozmosz szeretetével a mi naprendszerünkben.

Ahogy az energia leárad a Földre, , megtölti a földet az egység kozmikus fényével, a szeretettel és hálával.

Képzeld el, azt kívánod, hogy az egész emberiség fogja egymás kezét, és körbeöleli a Földet, ahogy befejezzük ezt a meditációt a következő szavakon keresztül.

Sokan vagyunk és mégis egyek vagyunk.

Sokak vagyunk, és egyek vagyunk.

Pillanatnyilag egyek vagyunk.

Mindenkinek boldogabb napot! Boldog Föld Napot mindenkinek.

Vegyetek egy mély lélegzetet és érezzétek magatokat, ahogy lejöttök a fényoszlopon. Vissza a kertbe, vissza a fizikai test tudatosságába. Adj hálát az elemeknek, a tűznek, levegőnek, éternek, földnek és víznek. És az életedért.