Interjú Dr. Nicholas Demetryvel a VoyageATL magazinban

 

Ma szeretnénk nektek bemutatni Dr. Nicholas Demetryt.

Üdvözöllek Nicholas, megtiszteltetés, hogy itt vagy az oldalunkon. Köszönjük, hogy időt szánsz arra, hogy megoszd velünk történetedet.

Kezdésként talán megosztanád múltad történetét olvasóinkkal?

 

Atlantában születtem és életem jó részét itt töltöttem. Édesanyám és apám kreatív művészek és vállalkozók voltak, akik megtanítottak a kreatív vállalkozás értékére. Tinédzserként megrendített a szeretteim halála, dühössé váltam és elszigetelődtem. Az iskola mellett a hatvanas években elkezdtem énekelni, és helyben játszottam egy rockbandában.

 

Életemben akkortájt egy nagy felismerésre tettem szert: a harag és az áldozati hozzáállás, amit hordoztam, túl nehéz teher. Ez depressziót és szorongást okozott. Egy év fizikai betegséget követően spontán lelki ébredésem volt, ami megtanított arra, hogy mindannyiunkban van egy belső erő, amely támogathatja gyógyulásunkat, és új életcél és pozitív irányba mozdíthat el bennünket. Ezt hívom Léleknek, az igazi Énemnek. Arra törekedtem, hogy felfedezzem életem valódi értelmét, és azt, hogy melyek a betegségek és az egészség valódi kiváltó tényezői.

 Mindig is szenvedélyesen érdeklődtem az utazás iránt. Szeretettel emlékszem görög családtagjaim történeteire, akik az Államokba érkeztek egy jobb életet keresve. Idővel a világ körüli utazás lehetővé tette számomra önmagam felfedezését, valamint különféle kultúrájú és hátterű emberekkel való találkozást. Ezeknek az élménynek az ajándéka az emberiség, mint család elfogadásának szellemisége, kultúrára, fajra vagy vallásra való tekintet nélkül.

Az orvostudományt választottam hivatásnak, mert szerettem volna segíteni az egyéneket és családokat egészségügyi szükségleteikben, valamint a lelki szenvedések enyhítésében.

Az Emory Egyetem Orvostudományi Karán végeztem (Atlanta, USA), majd elhatároztam, hogy pszichiáterként tanulok.

A Hawaii Egyetemen végzett pszichiátriai képzésem során különféle alternatív és megelőző módszereket ismertem meg a gyógyulás támogatására. Elkezdtem gyakorolni a meditációt, az imát, a jógát és a stresszcsökkentési technikákat, majd később alkalmaztam azokat pácienseim oktatására, akiknek jelentős hasznára vált.

 

Az évek során kialakítottam saját megközelítésemet a mentálhigiénés ellátás terén, amely ma már magában foglalja a spirituális tanácsadást, a biomezős pszichoterápiát, a meditációt és a vezetett vizualizációt, a hanggyógyítást,  önmagunkra ébredést és önmegvalósítást, valamint szükség esetén a gyógyszeres kezelést.

 

Biztos vagyok abban, hogy nem volt akadálymentes az út, de azt mondanád, hogy eddig  meglehetősen sima volt?

Az integrált mentálhigiénés ellátás nehezen volt elérhető, amikor 1980-ban elkezdtem praxisomat. A legtöbb munkám csak a diagnózison, a gyógyszeres kezelésen és a beszélgetési terápián alapult. A stresszcsökkentő technikák, az ima, a meditáció, az egészséges táplálkozás, a jóga és a testmozgás értékét a mentális egészségügyi kezelés kiegészítéseként még nem tanulmányozták és nem fogadták el a mentális egészségügyi ellátás értékes kiegészítéseként. A legnagyobb személyes kihívásom az volt, hogy hűséges maradjak ahhoz, amit intuitívan hittem, magabiztos maradjak, és elfogadjam a tapasztalataimat, mint saját valóságomat.

 

Egy jól ismert buddhista szerzetes, Thich Nhat Hanh szavaival tudnám összefoglalni:

“Gyönyörűnek lenni annyit tesz, mint önmagadnak lenni. Nem kell, hogy mások elfogadjanak. Önmagadat kell elfogadnod.”

 

Köszönöm, hogy ezt megosztottad. Mesélnél egy kicsit többet a munkádról?

Integrált mentális egészségügyi és pszichiátriai egyéni és páros tanácsadás

Hangterápia a stressz csökkentésére

Világszerte Spirituális gyógyító elvonulásokat/ táborokat  és alternatív egészségügyi oktatási programokat vezetek a mentális egészségért.

 

A cikk megjelent a VoyageATL magazin oldalán: http://voyageatl.com/interview/conversations-with-nicholas-demetry-m-d

Fordította: Perneczky Andrea