Nemrég meditáció közben Dr.Nicket emlékeztették a bibliai történetre Noé bárkájáról és a világ özönvízéről.

Ha körülnézünk, sok összefüggést találhatunk a mostani időkkel.

A korszak váltások tranzit időszakaiban a régi rendszer összeomlik, az új pedig még nincs teljesen jelen. Az emberek úgy érzik, hogy elveszítik a talajt a lábuk alatt, és könnyen beleesnek a félelem és a bizonytalanság alacsonyabb rezgésébe. Ezek az alacsony rezgési frekvenciák kollektív szinten felhalmozódnak és hemzsegnek felettünk – mintha a káosz tomboló tengerén lennénk.  

 

 

A túlélésért folytatott küzdelem ösztönös védekező mechanizmusai beindulnak a pszichénkben.

A Vízöntő kor közeledtével ez szimbolikusan eláraszt bennünket az átalakulás vizeivel.

Szó szerint pedig az árvizek és egyéb időjárási szélsőségek által hozó klímaváltozás formájában, és átvitt értelemben a világ különféle extrém megnyilvánulásaiban – háborúkban, erőszakban, a társadalom polarizálódásában.

Újabb áradat, az érzelmek hulláma, zúdul ránk a médiából és a közösségi hálózatokból.

Észrevetted, hogy a média eltávolodik az események tárgyilagos, tényszerű tudósításától, és helyette az érzelmeket erőlteti?

A közösségi médiában, ahol bárki bármit posztolhat és terjeszthet, a sokszínű tartalom tengerében egyre nehezebb felismerni az igazságot, és ráadásul nem kell érzelmi drámákba keveredni.

Az éghajlatváltozás és a fenyegető árvizek, a szomszédok háborúja, az infláció és az árak emelkedése, a média és a közösségi média érzelmi manipulációja a szó szoros értelmében és metaforikusan a világ modern áradatát jelenti.

Megfulladhatunk az áradatban, és beleeshetünk a drámába, vagy megépíthetjük a saját Noé bárkánkat, és átúszhatjuk azt.

Mi a Te Noé bárkád?

Kit és mit szeretnél magaddal vinni a bárkában?

 

A „Teremtsd meg a belső békét a bizonytalanság idején” című 4 részes meditációs sorozat  a nyugalom, az egyensúly és a józanság megőrzéséről szól, amely online (Zoom) lesz szerdán esténként.

Gyógyító meditációkkal feloldjuk azokat a régi berögzüléseket, amelyek megakadályozzák, hogy kapcsolódjunk lelkünkhöz, a bennünk lévő isteni szikrához, és békés, harmonikus életet éljünk a körülményektől függetlenül.

Képletesen szólva, a mi saját „Noé bárkánkat” fogjuk építeni, amely biztonságosan átvisz minket az átalakulás időszakán.